Eikebladsalade met zalm en komkommer

 

Tip(s): Ingrediėnten voor 4 personen:
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 krop eikebladsla
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 komkommer
  • 8 plakjes zoetzure komkommer (potje)
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel Zaanse mosterd
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 4 eetlepels (zonnebloem)olie
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • 1 doosje dille (diepvries)

 

Bereiding:

In een droge koekenpan het sesamzaad al roerende met een houten lepel op matig vuur in ± 5 minuten goudbruin roosteren. Op een bord uitspreiden en laten afkoelen.
De sla schoonmaken, voorzichtig wassen en heel goed droogslaan.
De zalm in dunne reepjes van ± 4 bij ½ cm snijden. De komkommer wassen, halveren, de zaadlijsten verwijderen en in de lengte in vier gelijke delen snijden. De komkommerdelen in de lengte in plakken van ½ cm snijden.
De zoetzure komkommerplakjes in vieren snijden.
De sinaasappel uitpersen en in een steelpannetje het sinaasappelsap, de mosterd, het bouillonpoeder en de honing zachtjes aan de kook brengen.
Dit ± 1 minuut laten koken. Iets laten afkoelen en dan de olie erdoor kloppen. Het sausje op smaak brengen met zout en peper.
De eikebladsla in een grote schaal leggen.
De zalm, de komkommer en de zoetzure komkommer erop rangschikken.
Het sausje nogmaals verwarmen tot lauwwarm en doorkloppen. De dille door het sausje roeren en het sausje over de salade verdelen.
Het sesamzaad erover strooien.
Direct opdienen en serveren met driehoekjes geroosterd (volkoren) brood en boter.


backhome.gif (1584 bytes)