Gebakken groente

 

Tip(s): IngrediŽnten:
  • 1 kg groente (champignons, bloemkool, wortelen, broccoli o.d.)
  • 2 l water
  • zout
  • sap van 2 citroenen
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 300 g bloem
  • 3 eetlepels olie
  • 4 eierdooiers
  • 4 eiwitten
  • 300 ml vloeistof (bier, wijn, melk of water)
  • 500 g bakvet

 

Bereiding:

De groente wassen en zo nodig in stukjes snijden. In een grote pan het water met wat zout, het citroensap, de azijn en de suiker aan de kook brengen. De groente in porties in het borrelend kokende water blancheren en meteen in ijswater afkoelen. Goed laten uitlekken.
Voor het beslag de bloem met wat zout, de olie, de eierdooiers en de vloeistof gladroeren. Het beslag moet stevig zijn, zodat het de groente geheel omhult.
Het beslag Ī 30 minuten laten rusten.
Vlak voor het gebruik de stijfgeslagen eiwitten door het beslag roeren.
Het bakvet verhitten.
De groente door het beslag halen en zwemmend in het bakvet goudbruin uitbakken.
Op keukenpapier laten uitlekken en heet serveren.


backhome.gif (1584 bytes)