Gevulde flensjes met paddestoelen

 

Tip(s):

Bestrooi de flensjes met geraspte pecorino voordat ze de oven ingaan. Ook lekker is een vulling met spinazie en ricotta.

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 2 eieren
  • 50 g gesmolten boter of margarine
  • 40 g bloem
  • 1 dl melk
  • zout, peper
  • 3 eetlepels olie
  • 250 g gemengde paddestoelen (bijv. champignons, boleten, shiitake)
  • ½ dl witte wijn
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 300 g tomaten, ontveld, in kleine stukjes
  • ½ theelepel suiker
  • grote ovenschaal

 

Bereiding:

De eieren, 40 g van de boter, de bloem, de melk en een snufje zout tot een glad beslag roeren en dit afgedekt ± 30 minuten laten staan.
In de rest van de boter van het beslag 4 dunne flensjes bakken.
In een pan 2 eetlepels olie verhitten. De paddestoelen 5 tot 10 minuten bakken. Wat zout, wat peper en de wijn toevoegen en in 10 tot 15 minuten het vocht laten verdampen. Het mengsel laten uitlekken en dan de crème fraîche en 1 eetlepel peterselie erdoor roeren.
De oven voorverwarmen op 200° C. De flensjes met het paddestoelenmengsel vullen en naast elkaar in de ovenschaal leggen.
In de rest van de olie de tomaat ± 15 minuten zacht bakken, fijnprakken en het vocht een beetje laten verdampen. Wat zout, wat peper, de suiker en de rest van de peterselie erbij doen.
De saus over de flensjes schenken en de flensjes in het midden van de oven 10 tot 15 minuten verwarmen.


backhome.gif (1584 bytes)