Italiaanse kalfsragout met champignons

 

Tip(s): Ingrediėnten voor 4 personen:
  • 400 ą 500 g malse kalfslapjes (schnitzels)
  • zout, peper uit de molen
  • 1½ theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 2 eetlepels bloem (gezeefd)
  • 80 g boter
  • 400 g kleine champignons
  • 4 dl (kalfs)bouillon
  • 2 eierdooiers
  • 3 ą 4 eetlepels slagroom
  • enkele druppels limoen- of citroensap
  • 1 ą 2 eetlepels fijngehakte peterselie

 

Bereiding:

Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het dan in blokjes van ± 1 cm.
Schud in een plastic zakje wat zout, peper, Italiaanse keukenkruiden en bloem door elkaar. Doe het vlees erbij en schud alles zolang, tot het vlees aan alle kanten is omgeven met een bloemlaagje.
Verhit de boter en wacht tot het schuim begint weg te trekken. Bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Voeg de schoongemaakte champignons toe en laat deze 2 minuten meebakken. Voeg de bouillon, onder voortdurend roeren, toe. Laat alles 12 ą 15 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de eierdooiers en de slagroom los. Voeg 3 ą 4 eetlepels hete ragout toe en roer het mengsel daarna door de ragout.
Neem direct daarna de pan van de warmtebron en voeg limoen- of citroensap en peterselie toe.


backhome.gif (1584 bytes)