Kipsalade op slablad

 

Tip(s):

Lekker met toast en boter.

Ingrediėnten voor 4 personen:
  • 250 g kipfilet
  • ½ dl dubbeldrank, tropische mix
  • 4 eetlepels kwark
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • peper, zout
  • paprikapoeder
  • 1 krop ijsbergsla
  • 4 halve peren uit blik
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook

 

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes van ± 1 cm. Kook de blokjes ± 5 minuten in weinig water met zout gaar. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Klop een sausje van de dubbeldrank met de kwark, de tomatenketchup, peper en zout en paprikapoeder. Meng het sausje luchtig door de blokjes kip en laat de smaken even intrekken.
Neem de buitenste vier bladeren van de sla en maak ze schoon. Snijd de peren vanaf de punt bijna tot het einde in plakjes.
Verdeel de kipsalade over de slabladeren. Leg de peren er in waaiers op.
Bestrooi de salade met de bieslook.


backhome.gif (1584 bytes)