Komkommermousse met Danish blue

 

Tip(s): Ingrediėnten voor 6 personen:
  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 1½ komkommer
  • 100 g zachte verse roomkaas
  • 150 g Danish blue
  • 1½ Biogarde-roer
  • 1 sjalotje
  • 2 theelepels fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 dl slagroom
  • 1 eetlepel olie om in te vetten
  • keukenpapier
  • plasticfolie
  • 6 timbaaltjes of koffiekopjes ą 1½ dl

 

Bereiding:

In een kom met koud water de gelatine ± 10 minuten laten weken.
Intussen de komkommer wassen, drogen en met een kaasschaaf 24 mooie plakjes afschaven. Boven een kom de rest van de komkommer raspen. De komkommerrasp met een mes heel fijnhakken, overdoen in een zeef en onder koud stromend water afspoelen. Goed laten uitlekken en met de bolle kant van een lepel het overtollige vocht eruit drukken. De komkommerrasp op keukenpapier uitspreiden.
In een kom de roomkaas, 100 g Danish blue en de Biogarde met een mixer door elkaar mengen. De rest van de Danish blue tot gebruik afgedekt bewaren.
Het sjalotje pellen en heel fijn snipperen. Het sjalotje en de peterselie door het kaas-yoghurtmengsel roeren.
In een steelpan 2 eetlepels water met het citroensap aan de kook brengen.
De gelatine goed uitknijpen en van het vuur af door het citroensap roeren.
De gelatine en de komkommerrasp door het kaas-yoghurtmengsel roeren. In een kom de slagroom stijfkloppen en voorzichtig door het komkommer-kaasmengsel scheppen.
Op de bodem van elk timbaaltje een plakje komkommer leggen en de komkommer-kaasmousse erover verdelen.
De timbaaltjes afdekken met folie en ze in ± 2 uur in de koelkast laten opstijven.
De timbaaltjes enkele seconden in heet water houden, ze omgekeerd op een bord zetten en de komkommermousse voorzichtig losschudden. Elk bord garneren met drie plakjes komkommer en blokjes Danish blue.


backhome.gif (1584 bytes)