Paddestoelenroomtaart

 

Tip(s):

Warm of koud lekker. Invriezen en opwarmen kan ook.

IngrediŽnten:
  • 300 g bloem
  • 150 g koude boter
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • zout, peper
  • paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 350 g oesterzwammen
  • 1 prei
  • 2 sjalotjes
  • 40 g boter
  • 3 eieren
  • 1 dl slagroom
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 1 theelepel majoraan
  • cayennepeper

 

Bereiding:

Een deeg kneden van de kleingesneden boter, de Parmezaanse kaas, wat zout, peper, paprikapoeder en de eieren, even koel wegleggen en hiermee dan een ingevette taartvorm van 26 cm bekleden. De bodem inprikken.
Voor de vulling de oesterzwammen in reepjes snijden (een paar achterhouden ter garnering), een prei in fijne ringetjes snijden en de sjalotjes snipperen.
Dit samen in de boter 5 minuten zachtjes bakken en het mengsel dan in de deegvorm scheppen.
Een luchtig mengsel kloppen van de eieren, de slagroom, de droge sherry, de majoraan, wat zout, peper en cayennepeper en dit mengsel over de paddestoelen schenken. Bovenop vlokjes boter leggen.
De taart 30 minuten bakken in een hete oven van 225įC.
Bovenop garneren met de achtergehouden oesterzwammen en eventueel wat pijnboompitten.


backhome.gif (1584 bytes)