Soezenring met geitenkaas

 

Tip(s): Ingrediënten voor 4 personen:
  • 125 g geitekaas
  • 60 g boter
  • zout
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • bakpapier
  • spuitzak met brede spuitmond

 

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 225°C. Intussen de korst van de kaas afsnijden en de kaas in piepkleine stukjes snijden. De bakplaat bekleden met bakpapier, hierop twee cirkels tekenen (Ø 22-25 cm) en deze bestrijken met wat boter.
In een steelpan 1 dl water met de boter en een snufje zout aan de kook brengen. Het zelfrijzend bakmeel in één keer toevoegen en roeren tot een samenhangende bal is ontstaan. Van het vuur af met de mixer één voor één de eieren erdoor kloppen tot een glanzende massa ontstaat (na ± 3 minuten).
Het kaas door het soezenbeslag roeren.
Het kaasmengsel in de spuitzak scheppen en telkens ± 10 kleine bergjes op elke getekende cirkel spuiten, op 1 à 2 cm afstand van elkaar.
In het midden van de oven de soezenringen in ± 35 minuten gaar en goudbruin bakken. Lauwwarm of koud serveren.


backhome.gif (1584 bytes)