Spana kopitta (spinaziekaastaart)

 

Tip(s): Ingrediėnten:
  • 10 ą 12 plakjes fillodeeg
  • 2 uien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 750 g diepvriesspinazie
  • 250 g fetakaas
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel dille
  • zout, zwarte peper
  • 100 g boter

 

Bereiding:

De uien snipperen en in de olijfolie fruiten.
De diepvriesspinazie ontdooien en er de uien, de verbrokkelde fetakaas, de eieren, de peterselie, de dille, wat zout en wat zwarte peper bijscheppen.
Een rechthoekige ovenschaal of bakvorm van 30 x 23 cm invetten en intussen de boter smelten.
In de vorm 5 ą 6 velletjes fillodeeg leggen en elke laag met boter bestrijken. Het spinaziemengsel erop scheppen en afdekken met nog eens 5 ą 6 velletjes deeg (bij elkaar 250 g) en ook deze met boter bestrijken.
De schotel 40 minuten in een hete oven van 190°C zetten.
In vierkante stukken snijden en warm serveren.


backhome.gif (1584 bytes)