Tagliatelle met paddenstoelen en salie

 

Tip(s): Ingrediėnten voor 4 personen:
  • 200 g grotchampignons
  • 100 g oesterzwammen
  • zout
  • 150 g tagliatelle
  • 75 g boter of margarine
  • 1½ eetlepel citroensap
  • 1½ eetlepel salie
  • peper
  • keukenpapier

 

Bereiding:

De champignons en de oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier. Van de champignons het onderste stukje van de steel afsnijden. Daarna de champignons in plakjes en de oesterzwammen in reepjes snijden.
Vier borden voorverwarmen. In een pan met ruim water en zout de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking net gaar koken en daarna laten uitlekken.
Intussen in een koekenpan de helft van de boter verhitten. De champignons en de oesterzwammen al omscheppende in ± 5 minuten bruin bakken.
Van het vuur af de rest van de boter, de citroensap en de salie door de paddestoelen scheppen. Het geheel op smaak brengen met zout en peper.
Over de vier bordjes de tagliatelle verdelen en het paddestoelenmengsel erop scheppen. Direct serveren.


backhome.gif (1584 bytes)