Vismousse

 

Tip(s): Ingrediėnten voor 4 personen:
  • 250 g wijtingfilets
  • citroensap
  • 1 eiwit
  • versgemalen peper, zout
  • 1½ dl slagroom
  • 2 eetlepels geknipte dille
  • 50 g zalmsnippers
  • 1 dl yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel kerrie
  • gembersiroop
  • wat spinazieblaadjes

 

Bereiding:

De visfilets met citroensap besprenkelen, 10 minuten laten intrekken en daarna pureren. Het eiwit stijfslaan en samen met wat zout, peper en de helft van de slagroom met de vispuree vermengen. De massa een uur koel wegzetten.
De rest van de slagroom dik vloeibaar kloppen en samen met de dille door de mousse scheppen. De mousse in vier ingevette timbaalvormpjes of kopjes scheppen, gladstrijken en met folie afdekken. De vormpjes in een met kokend water gevulde braadslede in ± 30 minuten vast laten worden.
Voor het sausje de yoghurt, de mayonaise en de kerrie door elkaar roeren en op smaak brengen met gembersiroop.
De mousses laten afkoelen, op een bordje storten en bovenop garneren met (eventueel kleiner gesneden) zalmsnippers. Om de mousses reepjes spinazie leggen en het sausje er apart bij geven.


backhome.gif (1584 bytes)