Zalmmousse

 

Tip(s):

Serveren met wit stokbrood en boter.

Ingrediėnten:
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • ½ visbouillontablet
  • 200 g gerookte zalm
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • ¼ l slagroom
  • zout, peper
  • 12 sprietjes bieslook
  • (vis)vorm, inhoud ± ½ l
  • keukenmachine
  • plasticfolie

 

Bereiding:

In een kom de gelatine in ruim koud water ± 10 minuten laten weken. In een steelpan 1 dl water met het bouillontablet aan de kook brengen. Van het vuur af al roerende de goed uitgeknepen gelatine in de bouillon oplossen.
Twee mooie plakken zalm in de lengte halveren, de repen tot mooie 'roosjes' rollen en ze tot gebruik in de koelkast bewaren.
In de keukenmachine de rest van de zalm met de ketchup tot een glad mengsel pureren. De bouillon erdoor roeren.
In een kom de slagroom bijna stijfkloppen en de slagroom luchtig door het zalmmengsel scheppen. Het geheel op smaak brengen met peper en zout.
Het zalmmengsel overdoen in de vorm en deze afdekken met plasticfolie.
De mousse in de koelkast zetten en in ± 4 uur laten opstijven.
Na deze 4 uur de vorm heel even in heet water houden. Een platte schaal op de vorm leggen, ze samen keren en de zalmmousse uit de vorm laten komen.
De mousse garneren met zalmroosjes en de bieslook erboven fijnknippen.


backhome.gif (1584 bytes)