Zalmtimbaaltjes

 

Tip(s):

Serveren met vers geroosterde toast en boter.

Ingrediėnten voor 4 personen:
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 200 g gerookte zalm
  • ½ visbouillontablet
  • 2½ dl karnemelk
  • 1¼ dl slagroom
  • zout, cayennepeper
  • ½ doosje tuinkers
  • 4 theelepels viskuit (potje ą 50 g, Limfjord)
  • 4 timbaaltjes of koffiekopjes, inhoud ± 1¼ dl
  • plasticfolie

 

Bereiding:

In een kom de gelatine in ruim koud water ± 10 minuten laten weken.
Intussen de timbaaltjes bekleden met plakken gerookte zalm, zodat de zalm aan alle kanten ± 1½ cm overhangt (zalm zonodig met een keukenschaar tot de gewenste lengte afknippen). De rest van de zalm fijnsnijden.
In een steelpan 1 dl water met het bouillontablet aan de kook brengen.
Van het vuur af al roerend de goed uitgeknepen gelatine in de bouillon oplossen. De karnemelk door de bouillon roeren.
De steelpan in een bak met koud water zetten en het mengsel lobbig laten worden. Af en toe roeren. Intussen de slagroom half stijf kloppen. De slagroom en de rest van de zalm luchtig door het karnemelkmengsel scheppen en de massa op smaak brengen met (weinig) zout en peper. Het zalmmengsel over de timbaaltjes verdelen en de overhangende zalm terugvouwen.
De timbaaltjes afdekken met de folie, in de koelkast zetten en in ± 4 uur laten opstijven.
De bordjes op de vormpjes leggen, samen keren en de timbaaltjes uit de vorm laten komen. De zalmtimbaaltjes garneren met toefjes tuinkers en viskuit.


backhome.gif (1584 bytes)