Roodbaarsfilet met saffraansaus

 

Tip(s): Ingrediėnten voor 2 personen:
  • 2 eetlepels visfond
  • 2 draadjes saffraan
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels blanke azijn
  • zout, peper
  • 1 roodbaarsfilet ą ± 200 g
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel boter of margarine

 

Bereiding:

In een pan de visfond met de saffraan aan de kook brengen.
De olie en de azijn erdoor kloppen en de saus op smaak brengen met zout en peper.
De roodbaarsfilet in de breedte halveren. Op een plat bord de bloem, wat zout en wat peper door elkaar mengen, hier de roodbaarsfilet door wentelen en de overtollige bloem eraf schudden. In een pan de boter verhitten en de filet in ± 4 minuten lichtbruin bakken, halverwege keren.
Intussen de saus opnieuw verwarmen.
De saus verdelen over twee theeschoteltjes en de vis erop leggen.


backhome.gif (1584 bytes)