Lasagne van courgette en tonijn

 

Tip(s):

Serveren met stokbrood en olijfolie.

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 courgette
  • zout, peper
  • 1 sjalotje
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 2˝ eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden op olie (Silvo)
  • 200 g tonijnsteaks
  • 4 satéprikkers
  • keukenpapier

 

Bereiding:

De courgette wassen en de uiteinden eraf snijden.
Van de zijkanten in de lengte 2 dunne plakjes eraf snijden en deze in blokjes snijden. De rest van de courgette in 4 plakken van ˝ cm dik snijden. Deze dun bestrooien met zout.
Het zout ± 10 minuten laten intrekken en de plakjes daarna droogdeppen met keukenpapier.
Intussen het sjalotje pellen en fijnsnipperen. De olijven in kleine blokjes snijden. In een koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
De sjalotjes met de courgetteblokjes ± 2 minuten roerbakken.
De olijven en de Italiaanse kruiden door de courgetteblokjes scheppen. Van het vuur af nog ˝ eetlepel olie door het mengsel scheppen en het daarna op smaak brengen met zout en peper.
De grill voorverwarmen op de hoogste stand.
De courgetteplakken in 3 stukken snijden en dun bestrijken met olie. De tonijnplakken in de dikte halveren en vervolgens elk in 2 stukken snijden. De vis dun bestrijken met olie en bestrooien met peper. De courgette- en tonijnplakken op het ovenrooster leggen en ze in ± 4 minuten lichtbruin roosteren.
Op vier (voorverwarmde) borden een courgetteplak leggen.
Dit dun bestrijken met de olijvenpasta en hierop een plakje tonijn leggen. Op dezelfde manier nog een laagje van courgette en tonijn maken. Afsluiten met een plakje courgette met daarop de rest van de olijvenpasta. Satéprikkers door de lasagne steken en deze tot ± 1˝ cm boven het gerecht afknippen.


backhome.gif (1584 bytes)