Salade van eendenborstfilet met portdressing

 

Tip(s):

Serveren met stokbrood.

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode port
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • ½ eetlepel vloeibare honing
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 bosuitje
  • 75 g waterkers
  • 50 g roompaté
  • 1 eendenborstfilet à 150 g

 

Bereiding:

In een kommetje de olie, de azijn en de honing tot een sausje kloppen en dit op smaak brengen met zout en peper. In een koekenpan met anti-aanbaklaag de pijnboompitten in ± 3 minuten lichtbruin roosteren. De bosui schoonmaken en in fijne ringetjes snijden.
De waterkers over twee borden verdelen en de helft van de dressing erover sprenkelen. De bosui erover verdelen. De paté in reepjes van ± 1 cm snijden en deze diagonaal in het midden van de borden leggen.
De eend bestrooien met zout en peper en op de velkant ± 3 minuten bakken. Daarna keren en op de andere kant nog eens ± 2 minuten bakken. Het vlees in dunne plakken snijden en om de paté leggen.
De rest van de dressing erover sprenkelen en de salade garneren met de pijnboompitten.


backhome.gif (1584 bytes)