Japanse tonijnsalade met wasabidressing

 

Tip(s): Ingrediënten voor 4 personen:
  • 2 eetlepels (Japanse) sojasaus
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 3 tonijnsteaks à ± 125 g
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel wasabipoeder
  • mespunt poedersuiker
  • 3 eetlepels maïskiem- of zonnebloemolie
  • zout, peper
  • ± ½ zakje gemengde radicciosalade (à 200 g)
  • ½ bakje daikonkers
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

 

Bereiding:

In een kommetje de sojasaus en de balsamicoazijn mengen, de tonijnsteaks ermee bestrijken en ± 30 minuten laten intrekken, af en toe keren. Intussen voor de dressing het citroensap, het wasabipoeder en de poedersuiker mengen, hier al roerend 2 eetlepels olie bij schenken en de dressing op smaak brengen met zout en peper.
De sla en de helft van de daikonkers mengen.
In een koekenpan de rest van de olie verhitten. De tonijnsteaks droogdeppen met keukenpapier, ze in de hete olie dichtschroeien en in ± 5 minuten van binnen rosé bakken, halverwege keren.
De sla en de dressing mengen en over vier borden verdelen. Bestrooien met de sesamzaadjes. De tonijn in dikke plakken snijden en op de salade leggen. Garneren met de rest van de daikonkers.


backhome.gif (1584 bytes)