Taartjes met spinazie en gerookte zalm

 

Tip(s):

 

Ingrediënten:
  • 4 taartvormpjes Ø 12 cm (evt. wegwerpvormpjes)
  • boter om in te vetten
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 g pijnboompitten
  • 200 g spinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g gerookte zalm
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • zout
  • versgemalen peper

 

Bereiding:

Vet de vormpjes in met wat boter, bekleed ze met het bladerdeeg, snijd de randen bij en zet de vormpjes in de koelkast. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met een anti-aanbaklaag omscheppend tot ze goudbruin zijn. Laat ze op een bord afkoelen.
Was de spinazie en laat het goed uitlekken. Verhit de olie in een pan en laat de spinazie omscheppend slinken.
Laat zoveel mogelijk vocht verdampen, laat de spinazie afkoelen en druk het droog. Hak de groente grof en snijd de zalm in reepjes.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het paneermeel over de met deeg beklede vormpjes, verdeel er de spinazie over en bestrooi met de pijnboompitten. Klop het ei los met de crème fraîche, de dille en wat zout en peper en verdeel dit mengsel over de spinazie en verdeel daarover de zalm. Zet de taartjes ± 20 minuten in de warme oven.
Serveer warm of lauwwarm.


backhome.gif (1584 bytes)