Kipsalade met avocado

 

Tip(s):

Serveren met geroosterd brood.

IngrediŽnten voor 4 personen:
  • 1 kippenbouillontablet
  • 250 g (maÔs)kipfilets
  • 2 avocado's
  • 1 eetlepel citroensap
  • 5 takjes tijm
  • 5 eetlepels olie
  • 2 eetlepels (witte wijn)azijn
  • zout, peper
  • 75 g veldsla, gewassen

 

Bereiding:

In een pan 4 dl water aan de kook brengen. Het bouillonblokje erboven verkruimelen en de kip in Ī 8 minuten gaarkoken in de bouillon.
Intussen de avocado's schillen, halveren, de pit verwijderen, het vruchtvlees in de lengte in dunne plakjes snijden en de plakjes besprenkelen met citroensap. De kip uit de pan nemen, iets laten afkoelen en in kleine blokjes snijden.
Boven een kam de tijm van de takjes rissen. De olie, het azijn en 1 eetlepel kippenbouillon erdoor roeren en deze dressing op smaak brengen met zout en peper. De veldsla over vier bordjes verdelen en daarop op elk bord de avocadoplakjes als een waaier in het midden leggen. De kipblokjes over de bordjes verdelen en de salades besprenkelen met de dressing.


backhome.gif (1584 bytes)