Komkommercarpaccio met gemarineerde tijgergarnalen

 

Tip(s):

Serveren met toast.

IngrediŽnten voor 4 personen:
  • 500 g rauwe, gepelde tijgergarnalen (diepvries)
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels olijfolie met knoflook en chilipeper
  • 1 dl medium dry sherry
  • 1 theelepel Japanse sojasaus
  • 1 komkommer
  • 10 sprietjes bieslook
  • 40 g waterkers of veldsla

 

Bereiding:

De tijgergarnalen ontdooien en goed droogdeppen, de sinaasappel schoonboenen en de schil grof raspen.
In een koekenpan de olie verhitten en de garnalen met de sinaasappelrasp 3 ŗ 4 minuten zachtjes bakken tot ze mooi roze zijn. De sherry en de sojasaus erdoor roeren en het geheel nog ca. 1 minuut zachtjes laten sudderen. De garnalen in de marinade laten afkoelen.
Met een dunschiller de komkommer schillen. Dan de komkommer doormidden snijden, in de lengte halveren en met een theelepel de zaadjes eruit schrapen. Met behulp van een kaasschaaf lange dunne repen van de komkommer schaven. De komkommerrepen op een dikke laag keukenpapier laten uitlekken.
De bieslook in dunne ringetjes knippen en dit door de afgekoelde garnalen scheppen. De grove steeltjes van de waterkers of de veldsla verwijderen.
De rand van vier grote borden met een brede kwast bestrijken met wat marinade van de garnalen. In het midden een vierkant vormen van de repen komkommer en dit ook bestrijken met een beetje marinade.
De blaadjes waterkers of verldsla en de garnalen erover verdelen.


backhome.gif (1584 bytes)