Torentje van mozzarella en ham

 

Tip(s):

 

IngrediŽnten voor 4 personen:
  • 2 grote trostomaten of vleestomaten
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
  • zout, (versgemalen) zwarte peper
  • 2 bolletjes (buffel)mozzarella
  • 75 g rucola
  • 8 plakken gedroogde ham (bijv. Galliaham of Parmaham)
  • 15 g verse basilicum

 

Bereiding:

De grill voorverwarmen. De boven- en onderkant van de tomaten snijden en de tomaten elk in vier mooie plakken snijden.De plakken op de bakplaat leggen, besprenkelen met basilicumolie, zout en peper en  ze onder de hete grill ca. 2 minuten roosteren en laten afkoelen.
Intussen de mozzarella afgieten en in blokjes snijden. Bestrooien met zout en peper.De rucola grof snijden en de plakken ham in de lengte dubbelvouwen. De blaadjes van de basilicum grof scheuren.
Een ringvorm op een bord zetten en een plak tomaat erin leggen. Een laagje rucola op de tomaat leggen en hierop een kwart van de mozzarella leggen. Dit een beetje aandrukken en afdekken met een plak tomaat.
De ringvorm voorzichtig omhoog trekken en verwijderen.
Rond het slatorentje een rand van twee repen ham maken. Maak op deze manier nog drie torentjes.
De basilicumblaadjes rondom strooien en als garnering grof peper boven de borden malen.


backhome.gif (1584 bytes)