Kruidige eendenborst met paté

 

Tip(s):

 

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eendenborstfilets
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • zout
  • 75 g rocket slamelange
  • 100 g champignonpaté

 

Bereiding:

De knoflook pellen en boven een kommetje uitpersen. Het pepertje erboven verkruimelen. Kardemom, komijn, koriander en 1 eetlepel olie toevoegen en het geheel goed mengen. De eendenborstfilets er aan de vleeskant mee inwrijven en dit ca. 30 minuten laten intrekken.
In een droge koekenpan de pijnboompitten licht roosteren en daarna laten afkoelen.
De rest van de olie in een koekenpan verhitten. De eendenborst op de velzijde ca. 3 minuten bakken, daarna omdraaien en aan de andere kant nog ca. 2 minuten bakken tot het vlees rosé is.
Het vlees uit de pan nemen, met zout bestrooien, het vel lossnijden en de filets in dunne plakjes snijden.
De sla over vier borden verdelen. De plakjes eendenborst op de sla rangschikken en bestrooien met blokjes paté. Garneren met de geroosterde pijnboompitten.


backhome.gif (1584 bytes)