Aardappelsoep met zalm en prei

 

Tip(s): Ingrediënten voor 4 personen:
  • 250 g zeer bloemige aardappelen
  • 1 l kippebouillon (van tablet)
  • 1 dunne prei
  • 100 g gerookte zalm
  • versgemalen peper
  • allesbinder
  • 80 g crème fraîche
  • 1 eetlepel geknipte bieslook

 

Bereiding:

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in de bouillon in 20 minuten gaar.
Pureer de aardappelen en doe de puree terug in de bouillon. Maak de prei schoon en snijd hem in heel dunne ringen. Snijd de zalm in reepjes.
Breng de soep met de prei aan de kook en laat de soep 3 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met peper. Bind de soep eventueel met een beetje allesbinder. Roer de zalm door de soep.
Verdeel de soep over vier borden. Schep in ieder bord een eetlepel crème fraîche en strooi de bieslook over de toefjes room.


backhome.gif (1584 bytes)