Champignonsoep met kruidenkaas

 

Tip(s): Ingrediėnten voor 4 personen:
  • 1 kleine ui
  • 1 bakje fijne champignons ą 250 g
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 1 laurierblad
  • 1 pakje roomkaas met fijne kruiden (± 150 g)
  • zout, peper
  • keukenpapier

 

Bereiding:

Ui pellen en snipperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. In een braadpan de boter verhitten en daarin de uisnippers ± 1 minuut zachtjes fruiten. De champignons toevoegen en ± 3 minuten laten meebakken.
Dan het bouillontablet, het laurierblad en 6 dl water toevoegen en dit aan de kook brengen. De roomkaas toevoegen en met een garde door de soep kloppen.
Nog ± 3 minuten zachtjes meekoken. De soep op smaak brengen met zout en peper en daarna over vier borden verdelen.
Direct serveren.


backhome.gif (1584 bytes)