Kippensoep met gevulde soesjes

 

Tip(s): Ingrediėnten:
  • 1 kippenpoot
  • 1½ l kippenbouillon (van tablet)
  • 1 ui, in stukken
  • 1 wortel, in stukken
  • 3 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
  • 1 stukje foelie
  • 5 gekneusde zwarte peperkorrels
  • ½ pak soesjesmix (45 g)
  • 1 ei
  • ½ eiwit
  • 75 g kippegehakt
  • 75 ml slagroom
  • zout, peper
  • nootmuskaat
  • fijngehakte verse kervel
  • fijngehakte verse peterselie

 

Bereiding:

De kippenpoot in de bouillon aan de kook brengen, afschuimen en met de ui, de wortel, een stengel bleekselderij, de foelie en de peperkorrels ± 1½ uur laten trekken.
Intussen van de soesjesmix, het ei en ½ dl water ± 25 kleine soesjes maken volgens de aanwijzing op de verpakking. De soesjes in de voorverwarmde oven (180°C) in ± 15 minuten lichtbruin bakken. De oven instellen op 150°C.
Het gehakt pureren. Het eiwit, de room, het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen. De soesjes vullen met de kippenmousse en nog ± 15 tot 25 minuten in de oven bruin bakken.
De bouillon zeven, terugschenken in de pan en het vet eraf scheppen.
De rest van de selderij toevoegen en in ± 10 minuten beetgaar koken (zout en peper naar smaak toevoegen).
De bouillon in borden scheppen, de warme soesjes erin leggen en met kervel en peterselie bestrooien.


backhome.gif (1584 bytes)