Tip(s): |
Ingrediėnten:
- 1 kippenpoot
- 1½ l kippenbouillon (van tablet)
- 1 ui, in stukken
- 1 wortel, in stukken
- 3 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
- 1 stukje foelie
- 5 gekneusde zwarte peperkorrels
- ½ pak soesjesmix (45 g)
- 1 ei
- ½ eiwit
- 75 g kippegehakt
- 75 ml slagroom
- zout, peper
- nootmuskaat
- fijngehakte verse kervel
- fijngehakte verse peterselie
Bereiding:
De kippenpoot in de bouillon aan de kook brengen,
afschuimen en met de ui, de wortel, een stengel bleekselderij, de foelie en de
peperkorrels ± 1½ uur laten trekken.
Intussen van de soesjesmix, het ei en ½ dl water ± 25 kleine soesjes maken volgens de
aanwijzing op de verpakking. De soesjes in de voorverwarmde oven (180°C) in ± 15 minuten
lichtbruin bakken. De oven instellen op 150°C.
Het gehakt pureren. Het eiwit, de room, het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen. De
soesjes vullen met de kippenmousse en nog ± 15 tot 25 minuten in de oven bruin bakken.
De bouillon zeven, terugschenken in de pan en het vet eraf scheppen.
De rest van de selderij toevoegen en in ± 10 minuten beetgaar koken (zout en peper naar
smaak toevoegen).
De bouillon in borden scheppen, de warme soesjes erin leggen en met kervel en peterselie
bestrooien. |