Spinazie-gorgonzolasoep

 

Tip(s): Ingrediënten voor 2 personen:
  • 100 g spinazie à la crème
  • 50 g rauwe boerenham (gesneden)
  • 1 blik gorgonzola-roomsoep (4 dl)
  • ½ theelepel tijm
  • peper
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 soepstengels

 

Bereiding:

In de soeppan de spinazie in ± 6 minuten verwarmen volgens de aanwijzing op de verpakking. Intussen de ham in smalle reepjes snijden. De soep en de tijm aan de spinazie toevoegen en het soepmengsel al roerend in ± 5 minuten verwarmen. Op smaak brengen met wat peper.
De soep in twee diepe borden scheppen, in het midden een eetlepel crème fraîche scheppen en de soep garneren met reepjes ham.
Serveren met de soepstengels.


backhome.gif (1584 bytes)