Zalmsoep

 

Tip(s): IngrediŽnten:
  • 1 blik rode zalm
  • 7 dl water
  • Ĺ dl droge witte wijn
  • 2 theelepels bloem
  • 1ľ dl slagroom
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 druppels tabasco
  • snufje suiker
  • 1 theelepel ketchup
  • zout, peper
  • 50 g geraspte jonge Goudse kaas
  • paprikapoeder

 

Bereiding:

Verwijder het vocht (maar vang dit op), de vellen en de graten van de zalm. Doe de zalm, met een groot deel van het vocht en een klein deel van het water, in een blender van een keukenmachine. Of doe de zalm met een deel van het vocht in een kleine kom en klop hem in stukjes met de gewone mixer. Voeg dan pas het overige water toe.
Doe het zalmmengsel met de witte wijn in een soeppan. Kook het heel zachtjes gedurende 15 minuten. Meng de bloem met een beetje room.
Roer dan de rest van de room en vervolgens dit mengseltje door de soep.
Laat de soep even binden. Voeg dan de citroensap, de tabasco, de suiker, de ketchup wat zout en wat peper toe.
Laat de soep weer warm worden. Garneer de soep met geraspte kaas en een beetje paprikapoeder.


backhome.gif (1584 bytes)