Pompoensoep met paprika

 

Tip(s): Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 aardappels (afkokers)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • 500 g pompoenblokjes
  • 2 tuinkruidenbouillontabletten
  • zout, peper
  • 1 à 2 theelepels sambal
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 takje peterselie

 

Bereiding:

De ui pellen en snipperen. De paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. De aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. In een soeppan de olie verhitten en de ui en paprika ± 2 minuten fruiten. Dan het gemberpoeder, de komijn en de koriander erdoor roeren.
De pompoen, de aardappel, de bouillonblokjes en 1 liter water toevoegen, de soep aan de kook brengen en ± 20 minuten zachtjes laten koken.
De soep met een staafmixer pureren. Indien nodig de soep met water nog enigszins verdunnen en hem op smaak brengen met zout, peper en sambal. De soep over vier kommen verdelen en een lepeltje crème fraîche in het midden van de soep scheppen.
De peterselie erboven fijnknippen.


backhome.gif (1584 bytes)