Knoflook-amandelsoep

 

Tip(s):

 

IngrediŽnten voor 4 personen:
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 liter melk
  • 1 glas droge witte wijn
  • 20 tenen knoflook
  • 1 takje salie
  • 1 zakje geschaafde amandelen
  • 100 g gemalen gruyŤre
  • 1 stokbrood
  • peper en zout

 

Bereiding:

Verwarm de bouillon, de wijn en de melk met 18 tenen knoflook en de salie. Laat 20 minuten zachtjes koken. Schil de twee andere knoflooktenen en snijd ze in dunne plakjes. Rooster de amandelen en de knoflookplakjes in een anti-aanbakpan licht bruin. Zeef de soep en voeg wat kruim van het stokbrood toe. Roer tot de soep lichtgebonden is. Voeg de geroosterde amandelen en de knoflookplakjes toe.
Laat de soep nog even doorwarmen. Verdeel de kaas over vier diepe borden en schenk er de hete soep overheen.


backhome.gif (1584 bytes)