Soep van geschroeide tomaten en yoghurt

 

Tip(s):

 

Ingrediėnten voor 6 personen:
  • 2 kg rijpe tomaten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels heldere honing
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 theelepels tom yum-pasta
    (en een beetje extra voor de garnering)
  • 1½ liter tomatensap
  • zout en peper
  • yoghurt

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Halveer de tomaten en bestrijk ze met een mengsel van 2 eetlepels olie en 1 eetlepel honing. Leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal en bak ze 1½ uur, tot ze gekarameliseerd zijn en iets verschrompeld. Verhit dan de rest van de olie, voeg ui, knoflook en tom yum-pasta toe en kook het mengsel onder voortdurend roeren.
Voeg de gemakken tomaten met het tomatensap en de rest van de honing toe. Kook dit ± 5 minuten.
Breng het geheel zo nodig op smaak met zout, peper en honing.
Giet de soep in kommen en garneer met yoghurt en wat extra tom yum-pasta.


backhome.gif (1584 bytes)