Pompoensoep

 

Tip(s):

 

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1½ kg pompoen
  • 2 uien
  • 2 appels (Jonagold)
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • nootmuskaat
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 dl slagroom
  • zout
  • versgemalen peper
  • zakje croûtons

 

Bereiding:

De pompoen schillen en in stukken snijden. De uien pellen en snipperen. De appels schillen, de klokhuizen verwijderen en ze in stukken snijden. In een hoge pan de boter verhitten en de uisnippers ± 3 minuten fruiten. De pompoen, de appel en de suiker toevoegen en ± 5 minuten op matig vuur al omscheppend bakken.
Nootmuskaat naar smaak toevoegen en ½ theelepel kaneel en 1 liter water toevoegen. De bouillonblokjes erboven verkruimelen.
De soep in ± 20 minuten zachtjes gaar koken.
Intussen de slagroom lobbig kloppen en op smaak brengen met wat nootmuskaat, de rest van de kaneel, zout en peper. De soep met de staafmixer pureren en op smaak brengen met zout en peper.
De soep in diepe borden scheppen en garneren met kruidige room.
Bestrooien met croûtons.


backhome.gif (1584 bytes)