Romige kippensoep met oesterzwammen

 

Tip(s):

 

IngrediŽnten voor 4 personen:
  • 50 g boter
  • 25 g bloem
  • 1 liter (zelfgetrokken) kippenbouillon
  • 150 g oesterzwammen
  • zout, witte peper
  • 100 g gerookte kipfilet
  • 1 eierdooier
  • 1 dl koksroom
  • nootmuskaat
  • citroensap
  • verse basilicum

 

Bereiding:

In een soeppan de helft van de boter smelten, de bloem erdoor roeren en ca. 2 minuten zachtjes laten bakken. De helft van de bouillon toevoegen en al roerend aan de kook brengen tot een gebonden soep ontstaat. Scheutje voor scheutje de rest van de bouillon toevoegen. De soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten laten sudderen.
Intussen de oesterzwammen schoonvegen en in stukken snijden. In een koekenpan de rest van de boter verhitten en de oesterzwammen op hoog vuur ca. 3 minuten roerbakken. Bestrooien met zout en peper. De oesterzwammen uit de pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
De kipfilet in dunne plakken en hierna in reepjes snijden. In een kok de eierdooier met de room loskloppen. Enkele lepels hete soep erdoor roeren en vervolgens al roerend aan de soep toevoegen. Blijven roeren tot de soep fluweelachtig gebonden is, niet meer laten koken. Op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat en citroensap. De kippensoep in vier kommen schenken. In het midden van de soep een bergje maken van de gebakken oesterzwammen, de reepjes kipfilet en wat basilicumreepjes.


backhome.gif (1584 bytes)