Tip(s): |
Ingrediënten voor 4 personen:
- 50 g boter
- 25 g bloem
- 1 liter (zelfgetrokken) kippenbouillon
- 150 g oesterzwammen
- zout, witte peper
- 100 g gerookte kipfilet
- 1 eierdooier
- 1 dl koksroom
- nootmuskaat
- citroensap
- verse basilicum
Bereiding:
In een soeppan de helft van de boter smelten, de bloem
erdoor roeren en ca. 2 minuten zachtjes laten bakken. De helft van de bouillon toevoegen
en al roerend aan de kook brengen tot een gebonden soep ontstaat. Scheutje voor scheutje
de rest van de bouillon toevoegen. De soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten laten
sudderen.
Intussen de oesterzwammen schoonvegen en in stukken snijden. In een koekenpan de rest van
de boter verhitten en de oesterzwammen op hoog vuur ca. 3 minuten roerbakken. Bestrooien
met zout en peper. De oesterzwammen uit de pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
De kipfilet in dunne plakken en hierna in reepjes snijden. In een kok de eierdooier met de
room loskloppen. Enkele lepels hete soep erdoor roeren en vervolgens al roerend aan de
soep toevoegen. Blijven roeren tot de soep fluweelachtig gebonden is, niet meer laten
koken. Op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat en citroensap. De kippensoep in vier
kommen schenken. In het midden van de soep een bergje maken van de gebakken oesterzwammen,
de reepjes kipfilet en wat basilicumreepjes. |