Engelse beef "Wellington"

 

Tip(s): Ingrediėnten voor 4 ą 6 personen:
  • 750 g rosbief
  • peper, zout
  • 25 g boter of margarine
  • 1 eetlepel olie
  • 100 g champignons
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 9 plakjes bladerdeeg
  • 1 geklopt ei

 

Bereiding:

Snijd de schone champignons in plakjes. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter met de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Temper dan het vuur en bak het vlees nog ± 10 minuten.
Neem het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Bak de champignons in het overgebleven vet, neem de pan van het vuur en voeg de peterselie toe. Laat ook de champignons afkoelen.
Leg 7 ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een vierkant van ± 35 x 35 cm. Leg de afgekoelde champignons op de helft van het deeg en leg de rosbief daarop. Vouw het deeg om het vlees en druk de randen op elkaar.
Leg het bladerdeegpakketje met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Steek of snijd uit 1 plakje bladerdeeg figuurtjes, bijv. sterren en snijd het andere plakje in reepjes.
Leg de helft van de reepjes diagonaal op de rosbief, leg de andere reepjes daar schuin op en druk de figuurtjes daar bovenop. Leg de rosbief in een ovenschaal en laat hem minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 225°C. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bak het vlees in ± 30 minuten bruin.
Serveer de rosbief warm of koud en snijd het aan tafel in plakken.


backhome.gif (1584 bytes)