Hazepeper

 

Tip(s): Ingrediėnten voor 6 personen:
  • haas van 2 kg
  • 1 eetlepel olie
  • 200 g plakjes mager ontbijtspek
  • 2 uien
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 fles rode wijn (eenvoudige Bordeaux of Bourgogne)
  • ½ l water
  • 1 kippebouillontablet
  • 1 teentje knoflook
  • bouquet garni (tijm, laurierblad, peterselie, bleekselderij)
  • zout, peper
  • 2 eetlepels boter
  • 20 kleine uitjes
  • 250 g champignons
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

 

Bereiding:

De haas in 12 stukken snijden (vraag eventueel of uw poelier dat voor u wil doen). De olie verhitten en hierin de plakjes ontbijtspek uitbakken.
De spekjes uit de pan scheppen en in hetzelfde vet de in ringen gesneden uien ± 10 minuten bakken. De uiringen uit de pan scheppen en in hetzelfde vet de stukken haas rondom bruin bakken (eventueel in twee gedeelten).
De spek en de uiringen weer toevoegen.
De bloem over de haas strooien en 1 minuut bakken. De fles rode wijn erbij schenken en nog 5 minuten laten pruttelen. Dan het water, het bouillontablet, het uitgeperste knoflookteentje, het bouquet garni, wat zout en wat peper toevoegen en het mengsel aan de kook brengen.
Met het deksel op de pan in ± 1 uur op laag vuur gaar stoven. Intussen in een koekenpan de boter verhitten en hierin de kleine uitjes ± 10 minuten bakken. De in plakjes gesneden champignons, zout en peper erbij doen en nog ± 5 minuten bakken. Als de haas gaar is, de stukken met de spek uit de pan nemen.
De saus zeven. Is de saus erg dun, laat hem dan nog wat inkoken tot een mooie, gebonden saus ontstaat. De haas, de spek, de uitjes en de champignons door de saus scheppen. De hazepeper goed doorwarmen, in een diepe serveerschaal leggen en bestrooien met de fijngehakte peterselie.


backhome.gif (1584 bytes)