Hollandse hachee

 

Tip(s):

Serveren met gekookte aardappelen.

Smoor voor een zuidelijke ondertoon een teentje knoflook mee.

Voor een licht zoete en iets meer gebonden hachee, een verkruimeld plakje ontbijtkoek tegelijk met de bouillon toevoegen.

Een fruitige hachee krijgt u als u de bouillon vervangt door een flesje kriekenbier.

Ingrediėnten voor 4 personen:
  • 500 g doorregen runderlappen
  • 500 g uien
  • 80 g boter
  • 50 g bloem
  • peper, zout
  • ¾ l bouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • 5 geplette peperkorrels
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker

 

Bereiding:

Het vlees in blokjes van 2 x 2 cm snijden en de uien in ringen snijden.
In een pan de boter verhitten en de blokjes vlees hierin rondom bruin bakken. Het vlees uit de pan nemen en in dezelfde pan de uien ± 15 minuten smoren. Dan het vlees bij de uien doen, de bloem erover strooien en nog ± 3 minuten bakken.
De bouillon, de blaadjes laurier, de kruidnagels, de geplette peperkorrels, de azijn en de suiker toevoegen. Alles goed omroeren en met het deksel op de pan minstens 2 uur laten stoven.
De blaadjes laurier en de kruidnagels verwijderen en de hachee op smaak brengen met zout en peper.


backhome.gif (1584 bytes)