Kalfsoesters met pestojus

 

Tip(s): IngrediŽnten voor 4 personen:
  • 600 gr kalfshaas
  • zout, peper
  • bloem
  • 30 g bak- en braadboter
  • 3 eetlepels olie
  • 1Ĺ dl droge, witte wijn
  • 1 dl garderoom
  • 1 eetlepel pesto-saus
  • 1 eetlepel roze pepertjes

 

Bereiding:

Van de kalfshaas 1 cm dikke plakken laten snijden en deze laten platkloppen. De oesters inwrijven met een weinig zout en peper en ze met bloem bestuiven.
Telkens drie kalfsoesters aan beide kanten 3-4 minuten bakken in een (zwarte) koekenpan op halfhoog vuur in de bak- en braadboter en de olie.
De oesters op een schaal warmhouden.
Het vet uit de pan scheppen. Bij de aanbaksels de wijn schenken en het geheel losroeren. Het vlees weer in de pan leggen en met het deksel erop 10 minuten laten sudderen op laag vuur.
Het vlees weer op de schaal leggen, bij het vocht de garderoom schenken en tot sausdikte laten inkoken. Van het vuur af er de pestosaus en de roze pepertjes bijroeren.


backhome.gif (1584 bytes)