Kalfsrolletjes in wijnsaus

 

Tip(s): IngrediŰnten voor 6 personen:
  • 600 g kalfsfricandeau (in dunne lapjes van 100 g)
  • 100 g champignons
  • 100 g varkensgehakt
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 snee witbrood (gedroogd en verkruimeld)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel peterselie
  • zout, peper
  • 1 theelepel salie
  • 100 g boter of margarine
  • 2 uien (in ringen gesneden)
  • 1 winterwortel (in plakjes gesneden)
  • 3 dl witte wijn
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 theelepel ma´zena
  • Ż bos peterselie

 

Bereiding:

De kalfslapjes zo dun mogelijk plat slaan of dit door de slager laten doen. De champignons zeer fijn snijden en met het gehakt, de kaas, het verkruimelde brood, het ei, de peterselie, wat zout, peper en de salie vermengen. Elk kalfslapje doormidden snijden. Het gehaktmengsel erover verdelen en de lapjes oprollen.
De rolletjes met een lange cocktailprikker of satÚpen vaststeken.
In een grote koekenpan de helft van de boter of margarine verhitten. De rolletjes hierin vlug aan alle kanten bruin bakken. Als ze bruin zijn, ze overdoen in een braadpan, waarin de rest van de boter of margarine is gesmolten. De uienringen en de plakjes wortel bij het vlees in de braadpan leggen en alles goed heet laten worden. Daarna de rolletjes op laag vuur gaar laten worden in 15 minuten, zonder water of ander vocht toe te voegen.
Het deksel hierbij schuin op de pan leggen. De rolletjes uit de pan halen en warmhouden op een schaal. Voor de jus de wijn en de tomatenpuree bij de braadboter voegen en even goed laten doorkoken.
De jus zeven en binden met de aangelengde ma´zena. Op het laatst de fijngehakte peterselie erdoor roeren. De jus over de kalfsrolletjes schenken.


backhome.gif (1584 bytes)