Kibbeling met ravigotesaus

 

Tip(s): Ingrediënten voor 4 personen:
  • 2 grote zoetzure augurken
  • 1 ui
  • ½ eetlepel mosterd
  • 125 ml mayonaise
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout, peper
  • frituurolie
  • 500 g kabeljauw- of schelvisfilet
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels melk
  • 1 eiwit
  • viskruiden

 

Bereiding:

De augurken en de ui fijnsnijden. De mosterd, de mayonaise, de crème fraîche en het citroensap door elkaar roeren en de augurk, de ui, wat zout en wat peper erdoor scheppen.
De frituurolie verhitten tot 170°C. De vis in reepjes snijden.
Een beslag roeren van de bloem, de melk, wat zout en wat peper. Het eiwit stijfkloppen en erdoor spatelen. De vis door het beslag halen en in de olie in ± 5 minuten goudbruin bakken. De vis uitlekken en met viskruiden bestrooien. De saus apart erbij serveren.


backhome.gif (1584 bytes)