Lamsbout met rozemarijn

 

Tip(s):

Als er vlees over is kunt u dit voor andere lamsgerechten gebruiken, zoals een kerrie-lamsschotel of een lamsratatouille.

Ingrediėnten voor 4 ą 6 personen:
  • 1 lamsbout van 1500 g
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 2 theelepels verkruimeld rozemarijnblad
  • 2 theelepels zout
  • ½ theelepel peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 2½ dl sterke bouillon

 

Bereiding:

Bedruppel het vlees met citroensap. Meng de citroensap, het knoflookteentje, de rozemarijn, het zout en de peper samen in een kom. Wrijf de lamsbout in met dit mengsel. Verhit de boter in een ondiepe pan die ook in de oven kan.
Bak het vlees aan alle kanten bruin in ± 10 minuten. Giet er de hete bouillon bij.
Verwarm de oven voor op 225°C. Zet de pan met zijn kokendhete inhoud in het midden van de oven. Laat de bout ruim een uur stoven.


backhome.gif (1584 bytes)