Rosbief uit de oven met roquefortsaus

 

Tip(s):

Een knapperig stokbrood en een frisse salade passen hier prima bij, maar ook met gekookte krieltjes en broccoli smaakt dit gerecht goed.

IngrediŰnten voor 6 personen:
  • 1 kg rosbief
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels mosterd
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • aluminiumfolie
  • Voor de saus: 150 Roquefort (of Gorgonzola)
  • 1 kippebouillontablet
  • 1╝ dl slagroom
  • 2 eetlepels ma´zena
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout, peper
  • 1 bieslookplantje

 

Bereiding:

De oven ▒ 15 minuten van tevoren voorverwarmen op 220░C of gasstand 5. Rosbief met keukenpapier goed droogdeppen en inwrijven met peper.
Vlees op het rooster, met de braadslee eronder, in het midden van de oven schuiven en ▒ 20 minuten braden. Intussen mosterd, zout en Italiaanse keukenkruiden door elkaar roeren. Oventemperatuur terugschakelen naar 200░C of gasstand 4.
Rosbief omkeren en bestrijken met het mosterdmengsel. Vlees weer in de oven schuiven en in nog ▒ 15 minuten verder gaar en bruin braden. Rosbief uit de oven in een dubbel vel aluminiumfolie verpakken en ▒ 10 minuten laten rusten, zodat de vleessappen zich goed door het vlees kunnen verdelen.
Intussen de Roquefort in stukjes snijden.
In een steelpan doen: kippebouillontablet, Ż l water, slagroom en roquefort. Het kaasmengsel op laag vuur al roerende met een garde aan de kook brengen tot de kaas is gesmolten. Ma´zena in een kopje losroeren met wat water en dit al roerende aan de saus toevoegen. De saus op smaak brengen met citroensap en peper.
De bieslook wassen, droogdeppen en boven de saus fijnknippen.
De rosbief in mooie dunne plakken snijden en op een vleesschaal leggen. De saus eventueel opnieuw verwarmen en in een sauskom erbij serveren.


backhome.gif (1584 bytes)