Tam konijn met saucijzenvlees

 

Tip(s): Ingrediėnten voor 4 ą 6 personen:
  • 1 tam konijn van 1½ ą 2 kg
  • zout, peper
  • 150 g boter
  • 500 g saucijzenvlees
  • 1 gehakte konijnenlever
  • 200 g gekookte ham
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 ei
  • ½ dl cognac
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl geconcentreerde bouillon
  • snufje tijm
  • snufje rozemarijn
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 laurierblad
  • 1 winterpeen, in stukjes gesneden
  • 1 ui, in stukken gesneden
  • 2 eetlepels allesbinder
  • ½ l zure room

 

Bereiding:

Snijd het konijn in stukken en bestrooi deze met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en bak de konijnestukjes aan alle kanten bruin. Meng het saucijzenvlees, de lever, de ham, de gesnipperde ui en het ei. Draai van dit mengsel kleine vleesballen. Voeg ze, als het konijn bruin is, aan de braadpan toe. Laat de balletjes aan alle kanten bruin worden.
Flambeer het konijn en de vleesballetjes met de cognac.
Voeg de volgende 8 ingrediėnten toe en laat het konijn in ± 1 uur gaar worden.
Haal het konijn en de balletjes uit de pan en leg ze op een warme schaal. Kook het vocht nog 5 minuten in en bind hem met de allesbinder. Roer de zure room door de saus en serveer deze bij het konijn.


backhome.gif (1584 bytes)