Stoofpot met rundvlees en bockbier

 

Tip(s):

Serveer er lintmacaroni en witlofsalade bij.

IngrediŽnten voor 4 personen:
  • 6 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 200 g uien
  • 600 g magere runderlappen
  • zout, peper
  • 50 g boter
  • 1 flesje bockbier
  • 1 theelepel tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

 

Bereiding:

Maak de bleekselderij, winterwortel en uien schoon en snijd alles in stukjes. Snijd het vlees in dobbelstenen en bestrooi het met zout en peper. Smelt de boter. Bak het vlees in enkele minuten bruin. Doe de uien, de wortel en de helft van de bleekselderij erbij en bak ze enkele minuten mee.
Voeg scheutje voor scheutje het bockbier toe, doe de tijm en de laurierblaadjes erbij en laat het vlees op laag vuur 1Ĺ uur sudderen.
Verkruimel dan de ontbijtkoek erboven en laat nog 1Ĺ uur sudderen.
Voeg de rest van de bleekselderij toe en verwarm nog een kwartier. Breng de stoofpot op smaak met zout, peper en peterselie.


backhome.gif (1584 bytes)