Entrecote bordelaise

 

Tip(s):

Serveren met frites en veldsla.

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 250 g sjalotjes
  • 50 g boter of margarine
  • 100 g magere spekblokjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 takje tijm
  • 3 dl vleesfond
  • 2 dl rode bordeaux
  • 4 entrecotes à 125 g
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

 

Bereiding:

De sjalotjes pellen en de grote sjalotten halveren. In een koekenpan 1 eetlepel boter smelten. Op een laag vuur de spekblokjes in ± 3 minuten uitbakken. De sjalotjes toevoegen en in ± 3 minuten rondom lichtbruin bakken. De bloem erdoor roeren en dit ± 5 minuten meeverwarmen.
De tijm, het vleesfond en 1½ dl wijn toevoegen. Al roerend aan de kook brengen en ± 15 minuten zachtjes laten koken.
In een koekenpan de rest van de boter verhitten. Het vlees in ± 5 minuten bruin (van binnen rosé) bakken, halverwege keren.
De entrecotes op een schaal leggen en ze bestrooien  met zout en peper. De rest van de wijn door de warme saus roeren en het dan op smaak brengen met zout en peper.
De saus over het vlees scheppen en de peterselie erover strooien.


backhome.gif (1584 bytes)