Vis met kruidige kokossaus

 

Tip(s):

Geef er rijst en een komkommersalade bij.

Ingrediėnten voor 4 personen:
  • 1 steel citroengras
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 stukje verse gemberwortel van ± 3 cm
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 5 dl kippenbouillon
  • sap van ½ citroen
  • 2 theelepels suiker
  • 100 g santen
  • 4 moten vis ą ± 150 g, bijv. zeeduivel of kabeljauw
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

 

Bereiding:

Snijd de uiteinden van het citroengras en verwijder het taaie buitenblad. Snijd het binnenste deel in ringetjes. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes van de peper. Snijd de geschilde gemberwortel in plakjes. Snipper de schoongemaakte ui grof. Pel de knoflook. Hak het citroengras, de peper, de gemberwortel, de ui en de knoflook fijn in de foodprocessor. Verhit de olie in een wok of een koekenpan. Laat het fijngehakte mengsel een paar minuten omscheppend fruiten. Doe er de bouillon, het citroensap, de suiker en de grofgehakte santen bij. Laat de saus ± 10 minuten zachtjes koken.
Leg de moten vis in de saus en laat de in ± 10 minuten tegen de kook aan gaar worden. De juiste tijd is afhankelijk van de dikte van de vis; zeeduivel heeft iets meer tijd nodig dan kabeljauw.
Serveer de vis met de saus en bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met de peterselie.


backhome.gif (1584 bytes)