Rundvlees met yoghurt en kruiden

 

Tip(s): Ingredinten voor 4 personen:
  • 450 g mager rundvlees, in plakjes van 2 cm
  • 5 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel verse gemberwortel, fijngehakt
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 theelepel chilipoeder
  • een snufje koenjit
  • 2 theelepels gara masala
  • 1 theelepel zout
  • 2 kardemoms
  • 1 theelepel zwarte komijnzaadjes
  • 50 g gehakte amandelen
  • 1 eetlepel gedroogde, geraspte kokos
  • 1 eetlepel maanzaad
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 300 ml olie
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 300 ml water
  • 2 groene pepers, fijngesnipperd
  • verse koriander

 

Bereiding:

Doe het gesneden vlees in een schaal, mix het met de yoghurt, gember, knoflook, chilipoeder, koenjit, garam masala, zout, kardemoms en komijnzaadjes en zet het daarna tot gebruik weg.
Rooster de amandelen, de kokos, het maanzaad en het sesamzaad in een droge pan met dikke bodem op een hoog vuur tot de kruiden goudbruin zijn, onder voortdurend schudden van de pan tegen aanbranden. Dan de geroosterde kruiden in een keukenmachine fijnmalen en hieraan, indien nodig, een theelepel water toevoegen.
Deze massa aan het vleesmengsel toevoegen en alles goed vermengen.
In een pan wat olie verhitten en hierin de uisnippers fruiten.
De uien verwijderen, nog wat olie toevoegen en het vlees in de pan gedurende 5 minuten roerbakken. Hierna de uien weer aan het gerecht toevoegen en het vlees gedurende 5 7 minuten roerbakken.
Het water toevoegen en het gerecht op een laag vuur 30 minuten laten pruttelen, onder af en toe roeren.
Vlak voor het opdienen de verse koriander door het gerecht mengen.


backhome.gif (1584 bytes)