Kalkoenbiefstuk met avocadosaus en sinaasappel

 

Tip(s):

Serveren met tagliatelle en tomatensalade.

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 sjalotje
  • 1 sinaasappel
  • 1 avocado
  • 50 g boter of margarine
  • 4 kalkoenbiefstukken à 120 g
  • 1 eetlepel olie
  • 1 tuinkruiden bouillonblokje
  • 125 ml crème fraîche
  • zout, peper

 

Bereiding:

Het sjalotje pellen en snipperen. De sinaasappel wassen en boven een kom dik schillen tot op het vruchtvlees. Met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uitsnijden (het sap opvangen en bewaren). De avocado dun schillen, halveren, de pit verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. De avocado besprenkelen met sinaasappelsap.
In een koekenpan de boter verhitten. De kalkoen bestrooien met zout en peper en ze in ± 10 minuten gaar braden, halverwege keren.
Intussen in een steelpan de olie verhitten en hierin het sjalotje ± 1 minuut aanfruiten. Het bouillonblokje erboven verkruimelen, 2 dl water toevoegen en ± 2 minuten zachtjes laten koken. De crème fraîche erdoor roeren. De avocado toevoegen en ± 2 minuten zachtjes laten sudderen, onder af en toe roeren. Dan de sinaasappelpartjes toevoegen en deze ± ½ minuut meeverwarmen.
De kalkoenbiefstukken over vier borden verdelen en de saus eromheen scheppen.


backhome.gif (1584 bytes)