Griekse kip uit de oven

 

Tip(s):

Lekker met bijvoorbeeld een spitskoolsalade (zeer fijn gesneden spitskool met een vinaigrette van olijfolie, citroen en knoflook).

Ingrediėnten voor 4 personen:
  • 1 kip (evt. in stukken)
  • 5 middelgrote vastkokende aardappelen
  • ½ citroen
  • oregano
  • olijfolie
  • ½ kopje kippenbouillon
  • zout, peper

 

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 200°C. Daarna de bakplaat ruim invetten met olijfolie en de kip erop leggen. De aardappelen schillen (dit hoeft niet perse, je kunt ze ook met schil opeten), ze in partjes snijden en over de bakplaat verdelen. De bouillon erbij doen. Peper en zout over de kip en de aardappelen strooien. Oregano naar smaak erover strooien en de halve citroen erover uitknijpen.
De bakplaat in de oven zetten en na een half uur even kijken of er nog wat water bij moet. Het kan anders te droog worden en erg aankoeken. Na een uur moet het ongeveer klaar zijn. Dan kan je de oven nog even op grillen zetten voor een knapperig korstjes op de kip en aardappelen.


backhome.gif (1584 bytes)