Kalfsfricandeau met een korst van pistache en tomaten

 

Tip(s):

In plaats van 100 g zongedroogde tomaten kun je ook 50 g zongedroogde tomaten en 50 g groene olijven zonder pit nemen.

IngrediŽnten voor 4 personen:
  • 75 g pistachenootjes
  • 3 sneetjes oud witbrood
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 500 g kalfsfricandeau
  • zout, peper
  • 2 eetlepel olijfolie

 

Bereiding:

Pel de pistachenootjes, snijd de korst van het brood en maal de nootjes, het brood en de zongedroogde tomaatjes fijn in een keukenmachine. Voeg daar 1 eetlepel olijfolie aan toe.
Dep het vlees droog met keukenpapier, wrijf het in met zout en peper en snijd het aan de bovenzijde twee keer diep in. De inkepingen vullen met het tomatenmengsel, bewaar de rest van het mengsel voor later.
Bestrijk het kalfsvlees met de rest van de olijfolie en smeer de rest van het tomatenmengsel erop.
Leg het vlees in een braadslede en schuif het in het midden van een koude oven.
De oven inschakelen op 175įC en het vlees ca. 35 minuten braden. Na het braden nog even 5 minuten laten rusten onder een stuk aluminiumfolie (losjes verpakken) en het vlees aan tafel in dikke plakken snijden.


backhome.gif (1584 bytes)