Aardappelflensjes

 

Tip(s):

Lekker als lunch-hapje, gevuld met gebakken champignons.
Of als bijgerecht bij een (wild)ragout. De flensjes in vieren gevouwen serveren.

Hetzelfde beslag kunt u gebruiken voor aardappel-poffertjes. U bakt deze in de poffertjespan.

 

Ingrediėnten:
  • 500 g bloemige aardappelen
  • zout, peper
  • 4 dl melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels bloem
  • nootmuskaat
  • margarine

 

Bereiding:

De aardappelen met wat zout gaarkoken, afgieten en fijnstampen.
Ze met de melk tot een gladde massa roeren en af laten koelen.
De eieren, de kaas, de bloem, wat peper en nootmuskaat erbij kloppen en het beslag een ½ uur laten rusten.
In een flensjespan (met een middellijn van ± 15 cm) wat margarine smelten.
Ruim een halve soeplepel beslag erin schenken en rond draaien.
Het flensje vlug goudbruin en bovenop droog bakken, losmaken met een houten spatel en op een deksel keren. De tweede kant snel bakken.


backhome.gif (1584 bytes)