Aardappelpureetorentjes

 

Tip(s): Ingrediėnten voor 4 personen:
  • 1 kg aardappelen
  • 25 g boter of margarine
  • 1 eierdooier
  • ± 2½ dl melk
  • zout, peper
  • nootmuskaat
  • evt. 3 eetlepels sesamzaad

 

Bereiding:

De aardappelen schillen, wassen, in ± 20 minuten gaar koken, afgieten en fijnstampen. De boter en de eierdooier toevoegen. Al roerende zoveel melk toevoegen tot een luchtige puree ontstaat. De puree op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en laten afkoelen.
De bakplaat invetten. De aardappelpuree in een spuitzak met grove kartelmond scheppen en torentjes op de bakplaat spuiten.
De torentjes eventueel bestrooien met sesamzaad.
De oven voorverwarmen op 250°C. In het midden van de oven de pureetorentjes in ± 8 minuten goudbruin en heet laten worden.
De torentjes met een pannekoekmes van de bakplaat nemen.


backhome.gif (1584 bytes)